Jongetje van 4 bestelt bij Bakker

RAAMSDONKSVEER - Bakkerij Van Der Westen in het Brabantse Raamsdonksveer zag maandag een wel erg jonge klant in de winkel zonder ouders. De 4-jarige Daan wilde namelijk eens alleen boodschappen gaan doen. De bakker maakte zich echter geen zorgen, want de jongen gaf een briefje mee dat nu op Facebook een hit is geworden.

Op het briefje staat namelijk dat de jongen "graag alleen naar de bakker wilde". Wat hij echter niet wist, is dat zijn vader hem is gevolgd. "Dus 1 volkorenbrood", eindigt de notitie die door een van zijn ouders is geschreven voor de bakker.

Het was voor de 4-jarige jongen de allereerste keer om boodschappen te doen. "Hij was zo dolenthousiast en trots op zichzelf", zegt vader Pascal tegen het AD.

Eigenaresse van de bakkerij, Manon van der Westen, kan het zich nog goed herinneren. Tegen de krant zegt ze: "Ik ken hem van een vorig bezoek en vroeg nog: 'Ben je alleen?'"

Later kwam ze erachter dat Daan niet helemaal alleen was en speelde ze vrolijk mee. "Natuurlijk moest ik lachen om het briefje, maar ik speelde gewoon mee. Hij had netjes centjes bij zich en ging weer vol trots de deur uit", zegt Van der Westen.

De eigenaresse vond het zo leuk om het briefje te ontvangen, dat ze het op de facebookpagina van haar bakkerij deelde. Wat ze echter niet verwachtte, was dat maar liefst meer dan 15.000 mensen het ook leuk zouden vinden.

bron: telegraaf